Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Khamis, 8 November 2012

First Time Satu Pengakuan


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Macam ni rasanya memakai pakaian ini.
baru alaminya...First time laha katakan ya!
Ini versi etuza

Ini versi mama pula ya! 
First time juga dia...alahai..
  1. 30hb Oktober 2012 acara karnival Bahasa KadazanDusun peringkat daerah Keningau. Etuza dan mama serta teman dalam gambar versi etuza terlibat mengendalikan majlis " Pertandingan menyanyi lagu Bahasa KadazanDusun". Yang pasti diwajibkan memakai pakaian tradisional orang2 KadazanDusun apabila ke majlis ini. 
  2. Etuza dan mama mula lah plan dari awal antaranya ( off! jangan bagi malu ya) nak meminjam baju teman kerana sejujurnya etuza tak pernah membeli atau tak pernah minta jahit baju semacam ini, walaupun etuza ni anak jati KadazanDusun. ( muka tak malu ni nak juga bagitahu...) )
  3. Bila masa dan tarikh dah tiba, mula lah pakai pakaian ni, ( baju sewa tu). Ha inilah situasi etuza dan mama berpakaian pakaian Tradisional Suku Kaum Kadazan Dusun. Tapi sayang gambar2 yang etuza ambil serta gambar etuza sendiri aduhi kaburlah pula. Etuza tak reti nak seting camera baru etuza tu. Ada tak teman blogger nak tunjuk ajar?
  4. Di karnival Bahasa KadazanDusun ni..pasukan Zon 1 yang sekolah etuza sertai menang tau:- Johan Pameran, Johan Pakaian Tradisional Bahagian Guru Wanita & Menang pasukan paling ramai memakai pakaian tradisional.
  5. Karnival Bahasa KadazanDusun telah dirasmikan oleh En. Ahuar Rasam (KDCA) Daerah Keningau.
  6. Karnival ni setiap tahun kerana dalam kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia telah diserapkan mata pelajaran Bahasa KadazanDusun bagi suku kaum KadazanDusun & Murut di setiap sekolah. Apapun Bahasa ini adalah mata pelajaran elektif di sekolah menangah.
  7. Yang pastinya 'INILAH FIRST TIME ETUZA DAN MAMA " memakai pakaian tradisi ini. Ya! pertama kali. Harap Maklum.Kalau ada lagi acara macam ini kena pakai lagi lah.Bye
First Time
Etuza.




Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

21 Pesona Kata Hati Mereka: