Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Jumaat, 15 Mac 2013

Speaking Inggeris, Kalau Lama Agaknya Terro Cakap Orang Putih Ni..

Kalau dikira saya beruntung tau sebab selalunya kalau
Miss Hope Elezebert ( British Council ) from Londan mesti akan 
buat discuss dengan team guru-guru Bahasa Inggeris di sekolah
saya, iaitu tempat tu ialah di Pusat Sumber sekolah.
Pusat Sumber sekolah saya memang kecil ja, bilik ubah suai
memang payah nak hiaskan, pasal saya ni lelaki, bila difikirkan
kenalah juga buat something yang fun di PSS sekolah saya
baru lah hidup PSS ni.


 Ha nilah di Miss Hope dengan patnernya datang ke sekolah saya minggu lalu.
Saya siap snap dan gayanya ..menarikkan. Sambil di said Hello! how are you?
Hello! fine thank you. Kemudian kawan dia pula sambil jebat salam tangan perkenalkan diri. Lupalah pula nama yang lelaki tu. Harap tak terpikat ya..so hensem juga dia tu. " Hello, i'm ....nice to meet you!" 


Tengok tu, kawan guru saya Marcellus, dia tengah berborak dengan Miss Hope dan teman dia. Entah apa yang di borakkan tu. Sempat pula kena snap..ini Cikgu Norlela yang ambil pinjam camera saya.



Ha, Miss Hope ..kata PSS sekolah kami walaupun small tapi dia kata AMAZING..very nice. Sebab katanya tersusun rapi dan padat dengan informasi.
Dia ada ucapkan terima kasih kepada saya sebabnya selalu dia buat aktiviti di PSS. Mestilah dia speking dengan saya ...sebab itu saya kata kalau lama lagi dia kat sekolah saya ..rasanya boleh kot speking Inggeris ni dengan lebih baik lagi lah...kadang saya kena dengar tul2 diorang cakap..memang baku BI mereka..from London lah. Ok yang lelaki tinggi lampai tu adik Miss Hope buat cuti di Sabah dan pilihan dia di Keningau." Hi! I'm Ed.." Kata Miss Hope adik dia sedang kursus kedoktoran..best ja tengok diorang ni..every time smile macam tu dan very sporting walaupun kami Sabahan Local tak berapa Bahasa Inggeris. So hentam ja..hahaha kadang dia betulkan bahasa Inggeris saya. Tadi pun dia betulkan lagi " Very Thank You" sebenarnya salah " really thank you" baru betul katanya. Hahaha....



Ini sesi P&P Bahasa Inggeris year 2. Memang best..saya pemerhatinya dan ada teman guru lain jadi pelakon termasuk guru HEM sekolah etuza. Sementara cg Nasrul menjadi kameraman untuk merakam kelangsungan P&P intersting ini. Semua murid benar-benar tertarik dengan lakonan spontan guru-guru Bahasa Inggeris di sekolah saya.


Interaksi murid sangat terserlah..anak perempuan etuza tu yang depan bertudung tu pun sampai tak kenal saya dah...sangat menumpukan perhatian sambil ikut Miss Hope bercakap inggeris. 
Pupis said " Grand ma, grand ma sick and bad"  memang menarik P&P yang Miss Hope sampaikan. Semua murid pun speak bahasa Inggeris. Best Tak!!
ok..nantikan entry2 lain, hanya di Pesona blog.
@hakcipta etuza


                

Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

11 Pesona Kata Hati Mereka:

Mrs Velentine berkata...

wah bertuahnya cikgu sekolah..miss hope ni cantik

Deqla manjew berkata...

wow.. cantiknye cikgu ni... nampak peramah...

Syahira Adisa berkata...

cantiknya miss hope ni. Jujur cakap. untung lha (:

Syahira Adisa berkata...

sebelum terlupa. done follow back #1085

❤Kamsiah❤ berkata...

cantik,sopan berbaju kurung...:)

Amin A. R berkata...

Bangga tengok orang luar berbaju kurung...saya suka dengar orang inggeris cakap dengan loghat british.... :)

Jay Ar berkata...

Cantiknya Miss Hope...nama pun hope (harapan), agak2 ada tak harapan utk mereka yg masih bujang..?

Rozuan Ismail berkata...

wah, ada guest dari luar negara tuh.baguslah dah terapkan untuk kitar semula pada murid-murid sejak kecik lagi

p/s baru berkesempatan untuk singgah balik

Remy hazza berkata...

nice activities... especially from miss hope... just like her name.... giving chance and hope to our student !!!! great job!

Chic Na berkata...

cantik miss hope berbaju kurung. ;)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

satu daya tarikan alternatif utk menarik minat pelajar kita berbahasa inggeris, kan...