Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Selasa, 8 September 2009

Selamatkan Gaza ( KUTUK ISRAEL)


Inilah bukti dunia akhir zaman, peperangan berlaku di sana sini, yang tidak berdosa terkorban, di mana kemanusiaan, di mana kedamaian, di mana rasa bertuhan, di mana letaknya rasa belas kasihan. Ya Allah selamatkan Gaza, Ya Allah rahmati Bumiku Malaysia. Tahniah rakyat Malaysia yang menyumbang kewangan dan barangan makanan ke Gaza utuk mengurangkan penderitaan. Lihatlah betapa sengsara mereka ini.

SEORANG kanak-kanak Palestin menangis berhampiran rumah keluarganya yang ranap.


WANITA ini bersama anaknya di atas runtuhan rumah mereka.
SEORANG wanita cuba mendapatkan barangan yang masih boleh digunakan dari runtuhan rumahnya.


MOHD YUSOF menyerahkan kutipan Tabung NSTP Untuk Gaza kepada Johari (kanan) sambil diperhati pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Putrajaya Presint 16(1).


KHADIJA Radi sedih apabila mendapati rumahnya di al-Zeitoun, Gaza ranap dibedil Israel sebaik beliau bersama keluarganya pulang ke kampung halaman mereka, semalam.


PENDUDUK mengeluarkan mayat seorang budak perempuan yang tertimbus hampir dua minggu dalam runtuhan sebuah rumah selepas tentera Israel membedil kawasan penempatan di Semenanjung Gaza itu pada 5 Januari lalu.
PENDUDUK Palestin pulang ke rumah masing-masing di Beit Lahia, Gaza selepas gencatan senjata diumum.
KEMUSNAHAN bangunan disaksikan seorang lelaki Palestin yang pulang ke Rafah, semalam.


JENAZAH Bilal Abu Eita, 6, bersama adik perempuannya, Malak, 3, diletakkan di rumah mayat di Beit Lahiya.MAYAT Menteri Dalam Negeri Hamas, Said Siam, diletak di rumah mayat hospital Al-Shifa selepas pegawai kanan Hamas itu maut kerana serangan udara Zionis.MAYAT bayi berusia empat bulan, Areej Armerad dan kakaknya yang berusia 18 bulan, Baraa dibawa keluar dari hospital Al-Shifa untuk dikebumikan, kelmarinKAKITANGAN Hospital al-Aqsa di Bandar raya Gaza memindahkan pesakit selepas pusat perubatan itu dibedil tentera Yahudi.SEORANG budak Palestin di Nablus menunjukkan gambar Olmert sebagai dracula ketika membantah serangan di Gaza.


SEORANG lelaki membawa poster berserta slogan menyokong penduduk Gaza dalam bantahan mengecam Israel dalam bantahan di depan kedutaan Israel di Taipei, Taiwan.
Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

0 Pesona Kata Hati Mereka: