Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Sabtu, 12 September 2009

Betul ke ada bonus ni, rezeki biar sedikit, bagus ada dari tiada.

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak berkata, kerajaan sedang berbincang dengan Cuepacs mengenai tuntutan bayaran bonus untuk kakitangan awam pada tahun ini.
Kerajaan kaji bonus kakitangan awam
Sehubungan itu, Perdana Menteri berkata, Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Mohd Sidek Hassan sedang dalam perundingan mengenai perkara itu.


“Tunggulah…KSN tengah berbincang dengan Cuepacs,” katanya pada sidang media selepas meninjau keadaan kuarters Jabatan Kerja Raya (JKR) di di Batu 2 1/2 Jalan Cheras kira-kira setengah jam, di sini, semalam

Sementara itu, Presiden Cuepacs, Omar Osman percaya kerajaan akan memberi keputusan positif mengenai bonus atau wang sagu hati kepada kira-kira 1.2 juta kakitangan awam untuk tahun ini.

Beliau berkata, Cuepacs berharap bonus kali ini dibayar sebelum Aidilfitri.

Katanya, pihaknya sudah menghantar surat mengenai tuntutan bonus itu baru-baru ini kepada Najib untuk mendapatkan pertimbangan sewajarnya.

“Kita belum mendapat reaksi balas mengenai perkara itu tetapi Cuepacs berharap kerajaan tidak mengecewakan harapan 1.2 juta kakitangan awam terutama bagi mereka yang berada dalam Kumpulan Sokongan Satu dan Dua yang amat mengharapkan sedikit sumbangan untuk persediaan menyambut Aidilfitri.

“Cuepacs tidak memaksa…terserah kepada kerajaan berapa jumlah sanggup dibayar (bonus atau sagu hati). Yang penting kita (kakitangan awam) dapat menikmatinya dan kalau dibayar sebelum raya lagi bagus,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Tahun lalu, setiap kakitangan kerajaan menerima bonus sebulan gaji atau sekurang-kurangnya RM1,000.

Omar berkata, Majlis Tertinggi Cuepacs akan bermesyuarat Selasa ini bagi membincangkan lebih lanjut mengenai permintaan bonus atau sagu hati tahun ini.-Bharian

KeningauKini: Hanya tinggal 2 minggu sahaja lagi untuk sambutan Aidilfitri.Bermakna kerajaan akan membayar bonus kakitangan awam dalam tempoh seminggu ini kalau pemberiaan bonus ini diluluskan sebelum hari raya.

Sekurang-kurangan dalam tempoh baki seminggu sebelum hari raya bolehlah penerima bonus berbelanja untuk persiapan hari raya.
Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

0 Pesona Kata Hati Mereka: