Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Ahad, 2 Jun 2013

Mood Berblog Merundum TERUK...Minta Sepatah Kata Semangat

Assalamualaikum kepada semua
sahabat blogku..

Sudah lama tidak menjenguk blog ..
membuat sebarang entrypun tidak bermood
Rasanya ada juga masa terluang..
TETAPI bagaikan tiada selera menterjah blog ini...
Badai apa kini melanda..
Nak dikatakan MALAS tidak juga..
Sebab setiap hari pasti ada online..
membaca dan bersosial di FACEBOOK
Kadang mengarut dan komen-komen ke fb kawan..

Di manakah MOOD untuk berblog?
Ingin ku pegang semula, andai kutemuinya..
Entah dimana letaknya MOOD berblog itu..
Kepada sahabat blog yang mengerti..
Adakah ini petanda..
Kecundang menerpa ...
Tewas oleh arus masa berblog..
Kekurangan bahan berbisa..
Entry beraksi di alam maya...
Sedangkan petik jari..sekalian datang..
Datang idea membelasah minda..
Katakan apa saja pun boleh..

Tapi mood berblog memang ...
Hilang entah kemana..
Berilah sepatah kata semangat..
Berilah siraman kasih yang segar..
Agar MOOD berblog kembali NORMAL..
Separti blog lain  yang segar di udara maya..

Salam hormat untuk semua...
Harap ada MOOD menggamit emosi..
Akan hadir tinta etuza nantinya.

@hakcipta etuza



Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

15 Pesona Kata Hati Mereka:

Rozuan Ismail berkata...

semoga azam untuk berblog diteruskan lagi.. jangan paksa diri.tulis seikhlas hati

Tanpa Nama berkata...

Cuba jln2 ke blog kawan2 utk menaikkan semangat..

P/s..mood sypun sama juga tp saja nk senangkan hati sendiri....

umi alya berkata...

mungkin perlu lapangkan minda buat seketika, dengan erti kata lain, perlu ambil masa.. in shaa allah, ia kembali seperti biasa

Hanih Borhan berkata...

Biasalah tu... kadang2 tu bukan sebab tak ada benda nak ditulis, banyak je idea, tapi kalau bila rasa malas tu datang, memang b'minggu2 tak update...

Mungkin bley cuba avoid dengan blogwalking ke, mana tau bila dah tengok entry best2 dari org lain, terus rasa nak taip entry baru? ;)

Tia Fatihah berkata...

itu hal biasa. jangan dipaksa :)

Cik Nur™ berkata...

cikgu, samalah dengan Nur..mood berblogging kelaut..
huhuhu

Bin Muhammad berkata...

Utk berbelog xperlu paksaan melainkan ianya satu keperluan. Berbelog perlukan minat dan keikhlasan... Kenangkan pembaca yg berulang kali kembali menanti sesuatu yg baru...dan lihatlah komen2 ini.. Itu sudah cukup menggambarkan yg anda masih diperlukan!

Sweetie berkata...

Perkara biasa tu Etuza... ada kalanya mood tu hilang... saya pun sama... idea nak mencatit tu ada tp mood tak ada...

Amalina Lee berkata...

Ahaha Lina pun sama sekarang, mood nak menaip makin kurang. Tp skrg mood dah naik sebab fikir dah susah payah dengan blog. Semoga anda kembali SEMANGAT! ;D

Giorgio Izas berkata...

Kuatkan semangat Bro Etuza. Saya dulu pun stop berblog selama setahun sebab xde mood... Semoga semangat berblog hadir kembali... (^_^)

BUNDA a.k.a KN berkata...

assalamualaikum cik gu,

dah lama tak dengar cerita...jom bersemangat kembali...kawan2 sentiasa menanti anda...

semangat...semangat..

Deq's Qienz berkata...

besalah la cikgu perasaan tuh..kite pon lama myepi ini baru buka balik..hehee

Deqla Manjew berkata...

normal kan.. kalo xde mood camne nk berblog.. hrp dpt seru kembali mood tu ye.. ;)

Dayana Bahar berkata...

biasalah cikgu.. benda sama kalau duk hadap hari hari.. dtg juga bosan dan ke lautlah jadinya... Inysa Allah semangat tu akan kembali

jemput singgah yer RAHSIA ANAK SIHAT PINTAR

Tinta Lana berkata...

Assalammualaikum.

Ooh..uncle dilanda mood kelaut rupanya,hahaha. Buat suspen je ^^

Ini perkara biasa uncle, hampir semua blogger menghadapinya. Rmai rakan2 blogger diatas dah bagi cdgn.. cdgn saya pun lebih kurg saja, banyakkan blogwalking.

Kalau perlu, berehatlah dulu dari dunia blog. Menghadap benda sama setiap hari sudah tentu mendatangkan rasa jemu dan buntu. Rehat, dan selepas tu, bila kembali, akan rasa lebih fresh ^^

Selain blogwalking, boleh cuba tukar template, tukar rupa blog. Bagi mata kita lihat sesuatu yg baru diblog ^^ Selalunya, saya akn buat salah satu ini untuk kembali bersemangat.