Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Ahad, 10 Februari 2013

Merinduinya Sangat Indah Menghadir Rasa Tenang

Kalau rasa rindu ~ Solatlah kita
Itu bukti kita menghambakan diri padaNya.
Itulah rindu yang membawa kita ke alam syurgawi.
Marilah agar tidak mencuba meranapkan rindu padaNya.
Insha Allah.
Note : Ini adalah berita dari Bumi Mesir, gambar2 ini anakanda etuza yang ambil semasa cuti selepas semester pertama 2013. katanya 2 minggu cuti maka mereka ada program Jaulah ( melawat ) nilah gambar2 yang dia ambil termasuk kesan TAPAK KAKI NABI MUHAMMAD SAW. Subahanallah..menerusi vedio call skype dengan anak..dia kata kala dia menyentuh kesan tapak kaki nabi keluar keluar wangian yang harum sekitar kawasan tapak kaki nabi junjungan. Ya Allah sungguh Nabi Muhammad itu luar biasa yakni kekasihMu. Berilah kami peluang merinduinya. 
Ni catatan anakanda etuza di blog dia ya.

26 jauari 2013.. Jaulah ke Giza. Kat sana ada 3 piramid (yang paling besar, sederhana dan yang paling kecil..) Sepertimana yang kita ketahui piramid
 ne adalah monumen yg masih utuh, binaan yg wujud sejak beribu tahun lamanya. Haziqah sebenarnya x sangka dapat ke Giza, dapat tengok, sentuh dan naik piramid
Seterusnya, pada hari yang sama jugak, Haziqah bersama dengan team jaulah, ke maqam Sallehuddin Al-Ayyubi dan maqam imam Syafie'..Teruja?? memang x sah kalau x ada hehe.. Apa yg haziqah lebih teruja adalah apabila berkesempatan melihat bekas tapak kaki Rasulullah S.A.W.. Subhanallah.

Merinduinya ~ Nabi Muhammad SAW
Menghadir rasa tenang...
Melihat kesan sejarahnya
Terpanggil rasa rindu yang menakjubkan..
Ya Allah aku rindu nabi..
Aku rindu wajahnya..
Aku rindu suaranya..
Aku rindu senyumnya..
Ya Allah...mohon aku ..
diampuniMu kerana..aku
Lelaki hambaMu yang ..
Merindui kekasihMu itu..
Selawat untuknya
Selawat untuknya

Dialah Rasulullah Nabi Muhammad SAW.
@hakcipta etuza

Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

7 Pesona Kata Hati Mereka: