Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Sabtu, 23 Februari 2013

Kena Timbulkan Selera


Agaknya kalau tidak ada selera..
Susah nak makan apa-apa pun makanan..
Selera ni perlu kerana kita akan dapat..
Menikmati hidangan makanan dengan tenang..
dan bermakna...

Kalau tak ada selera ..
macamana nak jamah mulakan sentuhan...
Payah tau...so hari ini...
Nak bagi anda sikit tips nak..
Timbulkan selera..

Lepas makan Ubi Kentang Goreng & Mayonis
Etuza & anak2 naik selera..
Sebab anak2 kalau tak ada selera..
Etuza sedih dan mesti nak mereka..
Berselera selalu..

Ubi Kentang 1 kg ( cukuplah )
Bersihkan dan hiris2kan..
Sebotol mayonis
Sebotol sos chili ( kalau nak rasa lebih )
Minyak untuk menggoreng ubi..

Kalau dah goreng
Hidangkan bersama mayonis dan sos chili.
Pasti selera bertambah..
Siap nak angkat tangan..

@hakcipta etuza


Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

18 Pesona Kata Hati Mereka:

Ena's Palace berkata...

Tgok gambar ni je da mnyelerakan

Amin A. R berkata...

selera saya pun timbul balik..hehehe

Eedi Aziz berkata...

menarik nie.....terliur lak...

onie berkata...

wahhhhh,perut sudah lapar tetiba,hehe

9n0L4 berkata...

wow. mabelesnye cekgu. huhu. mkn kentang dgn mayonis ye. tapi kalau tmbh chezzy tu mesti lagi terangkat. :)

Mak Long a.k.a Kunang-kunang berkata...

Salam Etuza,

Memang risau kalau anak2 tak nak makan. Penat masak tak apa asal anak-anak berselera.

el berkata...

ni bkn anak2 yg beselera..mak pak pun naik selera..anak2 el x mkn mayo..tp cili sos mmg ratah hahahaha

Etuza Ezawarna berkata...

tq kepada semua yang drop komentar ya...datang lagi...

Chic Na berkata...

sy tgk gambar pun terus selera ni.

Remy hazza berkata...

betuk kata bro... nak bangkitkan selera tu penting..... kalau tak...nampak layu jer..... he3

Sue Bee berkata...

kentang ptg kiub dan direbus,mkn dengan mayo pon sedap..ditambah lagi dengan ptongan epal merah dan hijau..

umi alya berkata...

sedapkan w/pn simple jer

Tinta Lana berkata...

Salam.

Walaupun sajian ringkas..tpi sangat sedap kan uncle,makan petang2 sambil minum air kopi/teh ke,hehehe

Ayah saya selalu beli yg frozen punya, potato widges. Pastu, kdg2, kalau rajin, saya buat kentang putar ala2 kfc.. sedapnya.. :)

N.Aima K berkata...

sedapnye..ini bukan anak2 je yang makan cikgu sekaligus dngn mama bapa hihihi

nini berkata...

macam best je makanan tu

Karukord jagau berkata...

saya selalu juga makan ubi kentang dgn mayonis....
tapi kentang saya tak goreng...saya bakar.

dya bunga berkata...

kalau dya mkn dgn sos cili je..sbb xberapa suka mkn dgn mayonis

Mrs Velentine berkata...

mmg sedap ni..pembuka selera..