Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Isnin, 24 Disember 2012

Sesuatu Yang Tidak Disangka ( Manisnya Ukuhuwa Ini )

* Blogger bertemu blogger ~ Di Ranau, Sabah
* Nak ucapkan banyak2 terima kasih kepada blog http://norazis2908.blogspot.com/
kerena meletakkan award etuza di blog Dairi Hati Bunda. Sangat2 terharu & Syukran.

 cerita 1 ~ Memang dah plan bahawa isnin bersamaan 24hb Dis 2012 nak ke Ranau, urusan baru nak ambil slip PMR anak etuza yang ke 3. SMS result hari tu, lepas tu bercadang nanti hari ini baru nak ambil result tu di SMK Agama Ranau.

Hari ini, tak menyangka sama sekali akan tersua dengan pemilik blog ALL ABOUT LOVE, ( MV ) saya dan mama telah sepakat nak oder Kolegen dari Rumpai Laut yang dia promot melekat entry atas blog dia.  Macam bagus ja untuk kesihatan, maklumlah kolegen seumur etuza dan mama memang banyak dah hilang. Itu sebab nak oder dekat MV. Di blog saya kata nak bank in, lalu dia beritahu bahawa mereka sekeluarga sedang berada di Ranau masa ini . Dengan happynya saya try sms nak jumpa mereka sekeluarga. Terjadilah detik pertemuan yang singkat di Masjid Besar Ranau. Sempat berbual2 beberapa perkara dan bergambar. Inilah antara yang kami bualkan bersama MV dan suami dia :- http://www.msvelentine.my/ Harap klik alamat blog dia.

Pertemuan yang tidak disangka ini amat2 menggembirakan kami semua. Dapat jalinkan ukuhuwa sesama Islam, bertanya khabar, dapat bersalaman, bergambar dan berbual - bual. Etuza dah tak segan dan malu kerana memang sudah kenal MV dan anak2 dia di blog, cuma suami dia kurang nampak di blog. Terima kasih pada keluarga MV kerana sudi menemui kemi sebelum kami balik ke Keningau petang hari ini di Ranau. Mereka berdua pasangan baru dalam rumahtangga, etuza dan mama dah lebih umur wajar menghargai orang baru. Pertemuan ini memudahkan urusan etuza nak beri harga Kolegen Rumpai Laut dari mereka. Apapun akan dihantar melalui pos tak lama lagi. Syukur alhamdulillah atas ukuhuwa yang Allah takdirkan ini.


Cerita 2 ~ Ada banyak gambar panorama alam yang anak-anak etuza klik di Ranau hari ini. Antaranya tu...pasangan berpegang tangan di tepi jambatan menuju ke Ranau pagi hari ini. Cantik tul pemandangan dengan kehijuan pokok2 serta gunung ganang menghias pandangan. Sesekali etuza dan mama bergambar apa salahnya kan..hehehe.......
Jalan raya dari Tambunan ke Ranau kini dah 95% berturap, tetapi ada beberapa kawasan jalan raya tu rosak dan agak berombak. Selain itu ada jalan yang    sempit tetapi masih selamat dilalui. 

Lastly : Memeng gembira tidak terkira jumpa sesama blogger. Harap akan bertemu lagi dengan ramai bloggers dari mana saja, tetapi tak mustahilkan blogger dari Sabah akan tersua, lagilah gembira tak terkata kalau jumpa blogger lain seperti JR, KJ dan lain-lain. 

@hakcipta etuza


Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

22 Pesona Kata Hati Mereka: