Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Sabtu, 6 Oktober 2012

Jangan marahkan aku !!!

Mohon maaf kepada pemilik laman blog
resepi masakan mudah.( tak pasti siapa nama tuannya)
http://resepimasakanmudah.blogspot
Etuza copy resepi agar2 pelangi dia ~ Jangan marahkan aku!!!
Sedap nampak ni...
Kena try buat.
Inilah bahannya

20gm agar-agar tali
280gm kelapa parut (ditambah dengan 300ml air dan diperah santannya)
160gm gula
80gm gula Melaka
1500ml air
3 jenis pewarna (pink,hijau dan coklat)

Cara-cara
1.    Didihkan air, gula, agar-agar tali dan gula Melaka hingga agar-agar hancur dan tapiskan.
2.  Masukkan santan dan kacau rata.
3.  Ambil 2 senduk larutan agar-agar dan warnakan dengan warna coklat.  Letakkan dalam acuan dan sejukkan.
4.  Bila lapisan tadi dah keras, ulangi langkah 3 tadi dengan menggunakan warna lain pula.
5.  Lebihan agar-agar yang belum diwarnakan mestilah dalam berkeadaan suam agar tidak mengeras.  Anda boleh memanaskannya sedikit dan padam api..Pastikan jangan dididihkan larutan agar-agar kerana dikhuatiri nanti santan akan pecah minyak..
6.  Sejukkan sebelum dihidangkan..

Selepas tu BW lagi 
dapat terjah dan follow laman ini.
So klik anda terus terjah dan follow 
macam etuza.


Harap mereka happy terjah etuza dan follow.
Resepi kena cuba..kan Malaysia 
ada master cheaf kat TV..hehe..
Resepi
yg etuza gemar.
Layan ya.





Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

26 Pesona Kata Hati Mereka: