Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Rabu, 6 Jun 2012

Ikan emas etuza bagaikan memahami & 2 Kejutan untukmu, jika tak drop komen bukan rezeki dia...

السلام عليكم ورحمة الله وبركات

1. Pepagi lagi anak2 keluar rumah, ikut etuza
ke laman, macam tahu ja etuza nak ambil gambar
ikan emas tu, tak sporting tul2 anak2 saya ni.
tu tangan dan nak selam pegang ikan. manalah
nak timbul ikan emas tu.

  
2. tapi tak apa kejap lagi timbul ikan2 emas tu. 
ikan koi jg timbul, sebab dah biasa sangat sentuhan
tangan manusia di laman etuza.
buktinya nah tu sedang timbul awal pagi
rupanya ikan suka sedut udara segar..
so kita yakni manusia pula takkan terperap
dalam rumah saja kan..keluarlah sedut udara
segar...serius ni nafas akan segar ya..


3. ikan2 tu bergerak lagi ke posisi lain
seronok tengok aksi dan kalibat ikan2 kami ni
semakin banyak anak2 dan ada yang kian membesar.
Kelamarin saja beli makanan pembesar ikan
hemm! murah jg tau RM 12.00. hiss! mahal tu.
tak larat nak beli selalu. Cuma ikan lambat
membesar ja lah ya..


4. tengok tu berkolompok seolah2 faham bila etuza nak ambil gambar. Suka sangat ni ambil gambar2 ikan pepagi rabu ni.




5. tak sabar nak lihat ikan2 ni membesar.
pasti berenangpun perlahan-lahan boleh
pegang lagi gebu ikan ni...time kecil2 
macam sekarang ni derasnya nak menyelam
sorokkan diri..tapi kejap2 timbul.
Jam 10 pagi nanti tak akan timbul dah
ikan2 etuza ni..sesekali ja nak timbul.
etuza tabur makananpun pagi ni tak 
lalu nak makan, tapi jam 9 habis di baham dah
makanan pembesar tu.

6. ha ini gambar paling dekat, untuk pengetahuan 
kawan2 semua etuza dah tak payah zomkan camera 
etuza dah ambil gambar. Memang dekat sangat 
boleh ambil gambar ikan2 tu. Sebab kalau zom
kabur gambar dari camera etuza ni..


7. KEJUTAN!! pertama inilah, adakan tiba2
muncul anak ikan emas gelap sisik ni, tapi
memang ada etuza lihat ikan emas macam ni'
hairan ya, tak ada pun etuza beli anak ikan emas 
versi sisik hitam. Boleh pula ya jadi macam ni
bila ikan2 emas ni membiak. Suka sangat
nak tangkap ikan emas hitam ni..nah..lihat
betulkan hitam..hanya seekor ja..yang lain
tak berubahpun sisik tu..
inilah keajaiban kuasa Allah kan..boleh adakan 
yang tiada.

8. Hari tu etuza buat ala-ala segmen "SIAPA
BLOG & BLOGGER BAIK HATI, hanya dengan
mencuba meneka air apa dalam gelas kaca.
Still ingat ke?? ais!! lupa! tak boleh lah lupa ya,
apapun etuza tak janjikan apa2 pun cuma hanya
listkan sebagai blog baik hati ja. etuza dah
liskan pun kat wall blog PESONA.


TAPI!!! trang!!!! kejutan untuk Mu
tempat pertama.Ha ini lah hadiahnya
tempat gantung kuncilah ..
nak ke tak nak, CEPAT BAGI ALAMAT
kat ruang komen ya.
terkejutkan!!! 
IZAN MAMA MIA ( NO 1 )

tempat ke 2 ( relod RM10.00 )
nak ke tak nak, cepat2 bagi no
handpond ya ( KJ )Mangarudau ..
Percaya lah etuza tak ganggu pun
walaupun dapat hpon anda ya..
apapun bagi tahu jenama apa line
hpon KJ ya..

tempat ke 3. ( deqla manjew )
jika tak silap ya.aik kan betul
air kelapa jawapanmu tukan.
ha terkejut juga kah
nak amik relod RM 10.00
petang ni juga nak send kat 
pon anda. OFFF! b4 tu..tolong khabar
kan pada suamimu ya dek...
barulah berkat. jan pula sembunyi2
nak ambil hadiah etuza Pesona Blog ya..


keputusan etuza muktamad ni



Peneka handal ialah 
IZAN MAMA MIA ( NO 1 )
KARUKORD JAGAU'S ( NO 2 )
 @ DEQLA MANJEW ( NO 3 )
bye2 semua tahniah.
oooo ya, tolong bagi tahu 
KARUKORD JAGAU'U ya
jika ada yg sudi bantu, saya
mencuba balik2 klik blog dia
saya tak dapat capai.So minta
lah tolong bagi tahu dia cepat2 
kejutan etuza yg ikhlas ni ya..


barakallah, salam alika fillahi

Kejutan kan! tapi hiburkan 
hati klik2 lah pula ikan2 etuza tu.
hanya di Belog PERSONA tau!!
mengada2 etuza
penuh kejutan.


Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

45 Pesona Kata Hati Mereka: