Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Sabtu, 21 April 2012

Updated lagi, oleh2 ku bawa pulang ke Pesona EWWK ada kaitan..be positif ..

السلام عليكم ورحمة الله وبركات

Jambangan bunga 
di ambil dari 
blog Di Sini Ruangku Barkongsi.
( Sekadar hiasan )

    Etuza still BW tau pagi2 sabtu, nak rehat2 membaca dari blog ke blog. Lepas berpuas BW off dan pergi ke belakang dapur kejap lagi, nak bersihkan laman, aik!!! cuti lah hari sabtu. Buang peluh ..mudah2 han tertunai hasrat nak bersihkan sekeliling rumah ni.

Ooooo...tadi ke laman Pari-Pari Putih  di wall utama blog dia memaparkan hal2 ini, bila baca dan try ingat bila etuza lahir bulan apa, macam berkaitan juga. Tapi etuza mohon maaf kepada semua, saya ambil oleh2 dari blog Pari-Pari Putih sambil menikmati alunan muzik santai dia, etuza ambil yang buruk2 saja ya..mari kita fikirkan benarkah ada hal buruk itu yang menyeksa mengikut bulan kita lahir. Hal ni remeh temeh..TAPI tak mustahil tau. Hanya iman dan selalu positif mampu menukar rasa itu kepada rasa merendah diri. Jom lihat..buat renungan dan muhasabah diri,jika berkaitan maafkan saya ..kita just kongsi dan perbaiki kelemahan . Insyaallah.

What's Your Birthday Color???

Anda lahir bulan apa?

Januari :   perlu belajar kemahiran sosial cukup cemburu yg sangat tinggi.

Febuari  : suka hiburan dan sukan suka benda yg bersifat seni sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran berkecenderungan pd benda yg tahyul amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros belajar untuk mempamirkan emosi. 

Mac : suka berangan-angan suka melancong,kelam kabut dalam memilih pasangan suka dgn hiasan rumahtangga punya bakat seni dalalm bidang muzik kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik jgn terlalu moody. 
April : kelam kabut utk membuat keputusan kuat daya ingatan gerak hati yg sangat kuat pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan org lain berpenyakit disekitar kepala dan dada sgt cemburu dan terlalu cemburu. 

Mei : kelemahan sistem pernafasan suka sastera,seni & muzik serta melancong tidak berapa suka duduk dirumah tidak boleh duduk diam tidak punya ramai anak rajin dan bersemangat tinggi agak boros. 

Jun : sikap mudah kecil hati mudah kena selsema suka berkemas cepat rasa bosan sikap terlalu memilih & cerewet kurang mempamerkan perasaan lambat nak sembuh apabila terluka hati suka kepada barang yang berjenama mudah menjadi eksekutif kedegilan yg tidak terkawal sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya.

Julai : suka mendiamkan diri suka duduk dirumah suka tunggu kawan tapi tak cari kawan tak agresif kecuali terpaksa lemah dari segi kesihatan perut mudah gemuk kalau tak kawal diet minta disayangi mudah terluka hati tapi lambat pulih terlalu mengambil berat rajin dalam membuat kerja.

Ogos : suka berangan berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk cepat apabila ditimpa penyakit belajar utk relax sikap kelam kabut romantik ,pengasih,penyayang suka mencari kawan. 

September :  banyak simpan rahsia suka sukan,hiburan & melancong  kurang menunjukan perasaannya terluka hatinya sangat lama disimpan terlalu memilih pasangan sukakan benda yg luas bersistematik. 

Oktober : emosi yg mudah terusik suka berangan & pandai bercakap emosi yg kelam kabut daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan) suka melancong, bidang sastera & seni pengasih ,penyayang & lemah lembut romantik dlm percintaan mudah terusik hati & cemburu ambil berat tentang org lain suka kegiatan luar org yg adil boros & mudah dipengaruhi persekitaran mudah patah semangat. 

November :  pandai berahsia tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi bercita-cita tinggi perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah. 

Disember :  Cepat marah Perangai yg berubah-ubah Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi Benci pada kongkongan Suka berlawak Pandai buat lawak dan berfikiran dgn logik. 

Habis baca, sama2lah kita fikirkan cara terbaik mengatasi keburukan sikap ya. Sesungguhnya kaitan hari dan bulan kita lahir ada maksudnya yang Allah dah tentukan. Moga menerima entry saya kali ini. Saya pohon maaf jika ada yang tidak suka entry ni ya. Selamat beristerehat di hari sabtu.

Kongsi info dan oleh2 BW
By etuza.

Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

21 Pesona Kata Hati Mereka: