Halaman

❤Detik Detik Indah Dalam Hidupku❤

Khamis, 27 Ogos 2009

Etuza Special To All ( mini kolam hiasan guna bahan terbuang)



















Selmat jalan kepada isteri etuza, hari ini ke Kota Kinabalu Sabah.
Ke UMS untuk study.. mga selamat, sempat pose istemewa.



Bila wife ke KK, sunyinya lain,anak-anak jadi teman. Nah! inilah kerja saya..
buat kolm guna bahan terbuang, iaitu guna roda kereta.banyak tu di pekan Keningau
RM 2.00 ja.Tengoklah ni cantik kan! hehe!



Selepas menyimen, etuza letak batu-batu putih sebagai hiaan dalaman mini kolam
ini.Batu batu rupanya ciptaab Allah yang luar biasa. Cantik sekali terutama batu
putih.


Pandangan atas selepas siap letak batu.. ada huruf Z & A, nama kami couple etuza.



Akhirnya siap juga mini kolam kami ni, tengok ada pasu pecah saya tak buang.
Saya guna untuk tempat ikan berlindung dari musuh ..kucing manatau pi ngap ikan tu.
Maklumlah mini kolam airnya cetek.. tapi seronok beb!



Ini pandangan sisi, tepi mini kolam di hiasi dengan batu-batuan pelbagai
warna, nampak lebih cute ... anda di luar sana lebih lagi kreatif..



Nah! sekarang dah dimasukkan air ke dalam mini kolam..siap isi ikan sungai..
4 ekor ja. Ikan turongou kalau di kampung.Ala-ala ikan koi..cantik juga bentuk
panjang badannya.




tengok!!nampak tak ikan di kolam mini etuza, yang baru dimasukan sebentar tadi.




Etuza letak pasu bunga hiasan, nampak lagi cute. Tq for Allah kerana dia beri
saya kelapangan masa membina mini kolam ini walaupun time posa.



Batu-batu kecil bercorak dipilih etuza untuk perhiasan atas kolam ala-ala penutup kolam.



Inilah mini kolam etuza yang siap, lengkap dengan penutup batu bercorak
hiasan.Saya berpendapat kena tutup cara begini tuk elak ikan melompat dan
ikan dibaham kucing. Tul tak..kena kreatif sikit..kan.




Perkongsian etuza yang lain ialah,jika anda penggemar bunga dan berhasrat menanam bungaan di pasu, banyak bahan boleh di guna. Seperti plastik beras, gelon minyak oil kereta yang dah kosong, tin-tin dan botol. Untuk bayung anak bunga boleh guna plastik gula tu.Jimat bah..tengoklah dalam gambar etuza, pelbagai bahan terbuang diguna dan senang pula.Bunga subur dan tumbuh tinggi dan berdaun rimbun.Kena siram serta dibajai dengan tangan kita. Bye! jumpa lagi.
Terima Kasih Anda Selesai Membaca n3 Ini

1 Pesona Kata Hati Mereka: